Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Οικονομία

Από τις 13 Μαίου τίθεται σε ισχύ και στις λαϊκές αγορές η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Μάι 08, 2024

«Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η ψηφιακή κάρτα μπαίνει στις μικρές επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο που απασχολούν από 1 ως 10 εργαζόμενους, κατηγορία δηλαδή που υπάγονται όλοι οι αδειούχοι πωλητές των λαϊκών αγορών».

Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,47%, σε νέα υψηλά 13 ετών η αγορά

Μάι 08, 2024

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Πάσχα, με την αγορά να διασπά ανοδικά και τα επίπεδα των 1.

Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων

Μάι 08, 2024

Σημαντικός όγκος συναλλαγών καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στην πρώτη συνεδρίαση με τις αργίες του Πάσχα.

Περισσότερες από 35.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα για τα voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Μάι 08, 2024

Την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Β. Σπανάκης: Η κυβέρνηση παρέλαβε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον έχει αυξήσει στα 830 ευρώ

Μάι 08, 2024

Στο κυβερνητικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 FM.

ΔΥΠΑ: Στις 9 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου

Μάι 08, 2024

ην Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 60 θέσεις εργασιακών συμβούλων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.

ΤτΕ: Διευρύνθηκε το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων τον Μάρτιο

Μάι 08, 2024

Διεύρυναν το επιτοκιακό περιθώριο οι τράπεζες τον Μάρτιο, καθώς αύξησαν τα επιτόκια χορηγήσεων διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Μάι 08, 2024

Θετικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών.

Β. Κορκίδης: Ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ ο εορταστικός τζίρος

Μάι 08, 2024

«Η αγοραστική κίνηση, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα ήταν αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι και ικανοποίησε τους ανθρώπους της αγοράς στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και της διαμονής στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής».

Άνθηση της αγοράς ακινήτων: Ζήτηση από τα «μπετά» με επίκεντρο τις νέες αναπτύξεις

Μάι 07, 2024

      Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα εργοτάξια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, από τα Βόρεια Προάστια μέχρι το Σούνιο και σε όλο το μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας και όχι μόνον, για την κατασκευή νέων οικιστικών και τουριστικών αναπτύξεων, καθώς εξακολουθούν να ανακοινώνονται διαδοχικές επενδύσεις πολλών εκατομμύριων ευρώ.

ΡΑΑΕΥ: τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας στην διάθεση των καταναλωτών

Μάι 05, 2024

Τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου έχει θέσει στη διάθεση των καταναλωτών η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο για εξατομικευμένες συγκρίσεις (ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης, το είδος της παροχής κλπ.

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Μάι 04, 2024

Ισχυρή στήριξη στον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται να δώσουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα τα οποία θα προέλθουν χωρίς την επιβολή επιπλέον φόρων αλλά θα στηριχθούν σε δύο συγκεκριμένες παραμέτρους.

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Μάι 03, 2024

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε όλον τον κόσμο τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των σιτηρών, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO).

Η Τουρκία λέει ότι το εμπόριο με το Ισραήλ αναστέλλεται έως ότου εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Μάι 03, 2024

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Οι Έλληνες μαθητές στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα

Μάι 02, 2024

   Μαθητές από 26 ευρωπαϊκές χώρες δοκίμασαν, για μία ακόμη φορά, τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις σε διαγωνισμό που διοργάνωσε, για έβδομη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών-μέλη της.

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα “mybusinesssupport” για την ενίσχυση συγκεκριμένων περιπτώσεων επιχειρήσεων σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου

Μάι 02, 2024

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα "mybusinesssupport" που λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενίσχυση συγκεκριμένων περιπτώσεων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και σε περιοχές της περιφέρειας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 31 Μαΐου η καταχώριση ποσοτήτων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Μάι 02, 2024

  Μέχρι την 31η Μαΐου θα είναι ανοικτή η εφαρμογή καταχώρισης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023 όπως γνωστοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο όμιλος Campari εξαγόρασε το κονιάκ Courvoisier για ένα δισεκατομμύριο ευρώ

Μάι 02, 2024

Ο ιταλικός όμιλος οινοπνευματωδών Campari οριστιοποίησε την εξαγορά της διάσημης γαλλικής μάρκας κονιάκ Courvoisier έναντι 1,08 δισεκ.

Κ. Σκρέκας: Μάρτιο και Απρίλιο είχαμε μηδενικές ανατιμήσεις στα προϊόντα – Τα μέτρα αποδίδουν

Μάι 02, 2024

«Από τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τα σούπερ μάρκετ, για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουμε μηδενικές ανατιμήσεις και αυτό είναι κάτι που θα φανεί και το επόμενο διάστημα στον πληθωρισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι σταδιακά τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν.